2021 m. sausio 17 d., sekmadienis

Andrejus Fursovas. Didžiojo perkrovimo metai

Anot rusų istoriko, politologo Andrejaus Fursovo, Davoso ekonominio forumo prezidento ir, atitinkamai, vieno iš dabartinio globalistinio kapitalistų elito ideologų, Klauso Švabo, knyga bei šūkis apie „Didįjį perkrovimą“ – tai ženklas, kad šis elitas siekia pervesti pasaulį nuo klasikinio kapitalizmo (su nacionalinėmis valstybėmis, demokratinėmis teisėmis bei institutais) prie postkapitalistinio pasaulio, kuris reikš ne socializmą ar komunizmą, kaip teigtų visokie dešinieji „antisistemininkai“, bet iš esmės neofeodalinę transnacionalinių korporacijų diktatūrą.

Šiame kontekste, 2020-aisiais metais prasidėjusi ir iki šiol besitęsianti COVID-19 isterija, kaip ir atitinkami karantininiai režimai, tai tėra priemonė žymiai platesniame žaidime, kurio programoje – nacionalinių valstybių, jų suvereniteto dekonstravimas (pradedant Vakarų pasauliu), tradicinių vertybių ir normų sunaikinimas, visuomenės depolitizavimas, totalinio piliečių sekimo bei „socialinių reitingų“ sistemos įvedimas.

Štai tokiai ateities vizijai atstovauja dabar JAV laimėję Demokratai su Džo Baidenu, kaip savo parodomuoju „veidu“. Priešingoji stovykla – apie Donaldą Trampą besitelkiantys pramoninio kapitalo šalininkai, vis dėlto, yra tokie patys globalistai, tiktai, – anot Fursovo, – „nuosaikūs“, nusiteikę išsaugoti bent žymesnius klasikinio kapitalizmo likučius.

Ir kadangi tikros, kairiosios alternatyvos šiems procesams stokojama – Markso keltą idėją apie vieningą pasaulį, deja, atrodo, jog įgyvendins ne išsivaduojantis (ir, atitinkamai, žmoniją išvaduojantis) proletariatas, bet buržuazija. Spekuliacijos apie „kairįjį posūkį“ ar „renesansą“ Vakaruose, tuo tarpu – itin apgaulingos, nes, kaip pažymi Fursovas, tokie štai „kairuolių maištai“ (su atitinkamomis LGBT, multikultūralizmo, tolerancijos ir pan. idėjomis) Vakaruose gi dosniai finansuojami stambiųjų korporacijų. Ši energija nukreipiama tam, kad pribaigtų, kas likę iš klasikinio kapitalizmo ir padėtų pervesti pasaulį ant aukščiau minėtojo postkapitalistinio projekto bėgių.

Ir šiai dienai tik vienintelis Rusijos (kaip ir jos vidinio potencialo sukurti alternatyvą) faktorius užstoja kelią visiškam globalistų įsiviešpatavimui.

Apie visa tai – žemiau pateikiamame „День ТВ“ siužete.

Kibirkštis

1 komentaras:

  1. Ar "Kibirkštį" perėmė Rusijos šovinistai? Hmm.... Fursovą įdomu klausytis ir skaityti. Bet jis, kaip ir DenTV, tvirtina, kad Spalio revoliuciją suorganizavo carinės spectarnybos,kurios vaisiais pasinaudojo Leninas. Ir tik Stalino dėka patriotams pavyko perimti vadovavimą iš internacionalistų Lenino ir Trockio bei sunaikinti Lenino gvardiją, kuriai Rusija nerūpėjo.
    Panašu, kad greitai "Kibirkštis" užsiims Russia Today (RT) laidų retransliavimu ir lietuvišku įgarsinimu. Pridėjus pravoslavų tikėjimą, "Kibirkštis" taps День ТВ lietuvišku prieskoniu. Prijungus Kurginianą, gauname dar vieną antimarksistinį ruporą. Tik šįkart nebe iš Vakarų, o iš Rytų.
    Sakyčiau, gana savita ir greita portalo degradacijos forma.
    Gaila, žinoma, kad blėsta dar viena iniciatyva.

    AtsakytiPanaikinti