2021 m. sausio 31 d., sekmadienis

Sergejus Kurginianas: „žmonės nenori pastebėti, kaip juos tempia į pasaulinį Aušvicą“

Judėjimo „Laiko esmė“ lyderis, politologas Sergejus Kurginianas pažymi, kad šiandien taip vadinamame laisvajame Vakarų pasaulyje, kiek tai liečia koronaviruso temą, mokslinė diskusija kaip tokia – draudžiama.


Griežtai šnekant, žmogiškosios būties laisvė gali būti tiek pozityvia, tiek negatyvia. Pozityvioji žmogaus laisvė – tai laisvė KAM: laisvė kilimui aukštyn, laisvė susijungimui su aukštesniąja prasme, laisvė judėjimui pasirinktu keliu. O negatyvioji laisvė – tai laisvė NUO aukštesniosios prasmės, NUO kelio, NUO meilės ir apskritai NUO žmogiškų ryšių.

Bet minties laisvė – tai neatsiejama pačios minties savybė, – pabrėžia Kurginianas. Arba mintis yra, arba jos nėra – bet nelaisva ji būti negali. Neįmanoma uždrausti mintį. Bet galima uždrausti minties laisvės apraiškas – pavyzdžiui, polemiką, diskusiją, taikant represijas už pasisakymus, išeinančius už nustatytosios krypties ribų.

Kada ideologinės ir politinės diskusijos apribojimai įvedami monoideologinėje ir monopolitinėje sistemoje (pavyzdžiui, TSRS) – tai galima bent suprasti (būtent suprasti – o ne pateisinti!). Bet ką gi reiškia apribojimų mokslinei diskusijai įvedimas? Ypač tada, kai šie draudimai plačiai taikomi savo pliuralizmu besigiriančiuose Vakaruose.

Šiandien būtent taip vadinamame laisvame Vakarų pasaulyje taikomos amoralios ir bailios represijos prieš mokslininkus, – pažymi politologas. Argi galima kitaip paaiškinti priverstinį farmakologijos ir toksikologijos specialisto, Žan-Bernaro Furtiljano uždarymą į „psichūškę“? Tai įvyko po to, kai Žan-Bernaras Furtiljanas išsakė savo nuomonę, kad koronavirusas sukurtas, bendradarbiaujant Pastero institutui, o COVID-19 pandemija – tai neoglobalistinio elito suplanuota akcija.

Nobelio premijos laureatas, Liukas Montanjė, pradžioje išsakė hipotezę dėl dirbtinės COVID-19 kilmės, o paskiau pareiškė, kad skiepijimas nuo koronaviruso RNR vakcinomis gali turėti nenumatomų pasekmių žmogaus organizmui ir netgi paveikti būsimų kartų sveikatą. Buvo padaryta viskas Montanjė diskredituoti. O juk minties laisvės moksle nebuvimas – tai tiesiog inkvizicijos požymis, – teigia Kurginianas.

Vakcinacija nuo koronaviruso verčiama visame pasaulyje agresyviai primetinėjama superideologija. Būtina išsiaišikinti, kas yra vakcinacija, kokiais atvejais ji būna, o kokiais atvejais nebūna panacėja. O šiam tikslui reikia ne tik studijuoti istorines imuniteto sampratas, bet ir papildyti jas šiuolaikinėmis žiniomis. 

Kitaip, – mano Kurginianas, – ši nauja slaptoji inkvizicija pavers pasaulį globaliniu Aušvicu, t. y., Didžiojo Inkvizitoriaus viešpatija. O koronavirusas – tik priemonė šiame Didžiajame Žaidime.


4 komentarai:

  1. Poryt, vasario 5 d., 13 valanda susitinku nuotoliniu budu su teisingumo ministre Dobravolska.
    Pagrindine susitikimo tema - antstoliu nusikalstama veikla pries Lietuvos zmones.
    Jei kas pageidauja prisijungti su savo klausimais,skambinkite man tel. 8 609 48037.
    S u b o t i n a s Jurijus

    AtsakytiPanaikinti
  2. GAILA, KAD Lekstutis, Titarenko, Razminas ir kiti buvo nubausti pagal BK 170 str. 2 dali ir teismo nutarties neapskunde.
    Man, taip pat A.Paulauskas su Degutiene iskele 2017 metais baudziama byla pagal ta pati 170 straipsni 2 dali, uz tai, kad as viesai per TV pasakiau „Tik su Rusija ir Baltarusija Lietuvos ateitis, mes istoriniai broliai ir turime buti kartu“ https://www.youtube.com/watch?v=oQuwUEFaMm8 ir uz tai, kad FB parasiau „aciu Stalinui,Snieckui ir Tarybu valdziai, kam nepatinka buti kartu su Rusija ir Baltarusija – von nakui is Lietuvos, CEMODAN-VOKZAL-AMERIKA!“.
    Pirma apylinkes teisma as pralosiau ir man buvo paskyre 1,5metu nelaisves.
    Taciau as apskunziau teismo sprendima ir isloshiau byla Apygardos, po to Auksciausiame Teisme ir dabar padaviau i Teisma pacia dabartine kriminaline santvarka del nuostoliu kurios as patyriau – 300 tukst. euru materialiniu ir 200 tukst. euru moraliniu nuostoliu.Viso 500 tukst. euru, kurios man privales sumoketi policija, prokuratura, teismai ir teisingumo ministerija.
    POSEDIS BUS SIU METU Vilniaus Teisme, Laisves pr. 79A, 122 salei, VASARIO 15 diena, 15 val.
    As nugalesiu, pamatysite!
    Jurijus. 8 609 48037.

    AtsakytiPanaikinti
  3. KA TIK KALBEJAUSI SU Teisingumo ministre E. Dobravolska tokiom temom:
    1. Apie valdzios iteisinta ir ju stoguojama kriminala - pasivadinusi antstoliais.
    2. Apie sukcius, kurie pasivadino signatarais ir ju sau paskirtas rentas apie 1800 euru, apie pasiskirtus sau sklypus draustiniese, kurie jau kelis desimtmecius - tokiu budu parazituoja paprastu lietuviu saskaita.
    3. Apie tai,kad laikas i LRT ir kita ziniasklaida kviesti zmones, kurie turi alternatyvia valdziai nuomone o ne tik vien sajudines gaujos atstovus it ju isperas.
    4.Pateikiau argumentus, kad rinkimai kurie ivyko 2020 rudeni buvo sufalsifikuoti ir nelegitimus.
    5. TEISEJAI turi buti REN-KA-MI, kaip tai daroma USA ir daugeli Pasaulio valstybiu, o ne skiriami pacios kriminalines sistemos prezidentu, kaip dabar yra Lietuvoj.
    Smulkiau apie tai parasysiu veliau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tai kada atkartosim 1917?

    AtsakytiPanaikinti