2020 m. gruodžio 26 d., šeštadienis

Vladislavas Švedas: „Sąjūdis“ vykdė Maskvos nurodymus, o Landsbergį pastatė LKP CK

Lietuvoje toliau viešpataujant melo ir cenzūros režimui 1991 m. sausio 13 d. įvykių klausimais, Landsbergių klanui ir „nepriklausomosios“ antitarybinės Lietuvos režimui nepatogūs faktai toliau lyg ylos lenda iš maišo: ką tik per rusišką internetinį kanalą „День ТВ“ pasirodžiusioje laidoje – sensacingas buvusio Burokevičiaus LKP 2-ojo sekretoriaus, Vladislavo Švedo interviu apie Tarybų Sąjungos sunaikinimą ir Lietuvos vietą šiame procese.

Švedas patvirtina, kad „Sąjūdžio“ veikla buvo kontroliuojama iš Maskvos; kad „Sąjūdžio“ lyderiu pats Vytautas Landsbergis faktiškai buvo paskirtas itin slapto LKP CK posėdžio metu; anot Švedo – Tarybų Sąjungos sunaikinimą ir vykdė, ir kuravo, ir planavo pačios TSKP viršūnės, kurios – su Michailu Gorbačiovu priešakyje – norėjo tuometės TSRS teritorinio vientisumo (taigi – Pabaltijo ir Vidurio Azijos atidavimo) bei socialistinės ekonomikos (taigi, liaudies nuosavybės privatizavimo, kriminalinio kapitalizmo įvedimo) kaina integruotis į Vakarų pasaulio struktūras, kad patys taptų šio, atseit, „civilizuotojo“, pasaulio elito nariais.

Tiesa, kiek tai liečia Rusiją, pastarųjų sluoksnių bandymas nepasitvirtino. O Tarybų Sąjunga, kaip ir komunistinė alternatyva dabar mums ant akių išsisemiančiam kapitalizmui, kurią pastaroji įkūnijo, buvo veltui prarasta. Tuo tarpu kol Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir kitose Rytų Europos šalyse – buvusiose socialistinėse valstybėse – viešpatauja neva nacionalistiniai, o faktiškai marionetiniai, Vakarų viešpatavimui pajungti „bananiniai“ režimai, kurių visa politika, kurių visas tapatumas remiasi antitarybiškumu, antikomunizmu ir rusofobija.

Šiame kontekste, tokia medžiaga, kaip šnekamasis Vladislavo Švedo interviu – tai neįkainojamos vertės informacija, tai tie reti, bet gyvybiškai reikalingi šviesos spinduliai, kurių mums taip reikia melo tamsai išsklaidyti. Todėl visus rusiškai suprantančius savo skaitytojus, draugus ir bendraminčius raginame nepagailėti laiko ir peržiūrėti šią valandos ilgumo laidą.

Kibirkštis

6 komentarai:

  1. geras video su įstorinėmis detalėmis

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už V. Švedo interviu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pilnai su jumis sutinku bet.... kitaip but negalejo, pries tokia jega Lietuva neturejp pasirinkimo, kyla mintis kad visgi buvo nueita toliau negu planavo Gorbaciovas ir tai yra daug... nesvarbu kas vede, gal tuo metu butent Lansbergis tai galejo padaryti t. y. ,,perlenkti lazda,,. Man atrodo yra savarbiau kas vyko po Nepriklausomybes atgavimo, kaip ji buvo sugrazinta i komunistu ir kgbistu rankas ...Perskaicius knyga ,,At Highest Levels,, M. R. Beschloss, S. Talbott, aisku , kad SSSR likimas, Garbociovo perestrojka priklause nuo US. Vakarai mate kokia gresme kilo pasauliui ir Europai kuri buvo prifarsiruota atomines ginkluotes, armijos 300 000 kareiviu Rytu Vokietijoj ir NATO is Vakaru puses. Jie dare viska kad Gorbociavas isliktu bijojo kad ji pasalinus gali lietis kraujas, ateiti baisi diktatura. Tai buvo baisi itampa, reikejo pasukti viska taip kad isliktu Garbaciovas. Labai svarbus vaidmuo tuo metu atiteko Lietuvai. US reikalavo kad butent Lietuvoj nebutu ktaujo pralieta, labai atsargiai turim kalbet apie tuos ivykius, gerai isstudijavus ir isigilinus i situacija. Knygoje pateikti ivykiai chronologine tvarka su pokalbiu stenogramom, daug demesio skirta Lietuvai,butent nuo jos priklause kaip viskas pasisuks. Kas domisi patariu paskaityti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Apie tai man buvo zinoma ligiai pries 30 metu, kuomet 1991-ais sausio 3 diena, atsimenu tai buvo ketvirtadienis, mano tevo namuose, 7-os Kauno desantininku divizijos buv. osobistu vadas pulkininkas N.P. Pokrovskis pasake apie ruosiama provokacija ir numatytas uzplanuotas aukas.Ir as, ir mano tevas ir buv. 7 div. 108 pulko vadas S.M. Andzelo buvome nustebe. Niekad to neuzmirsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kaip bebūtu, pasiekėm to ko norejom, išsivadavom iš okuoacijos, pergudravom Gorbačiova.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gorbačiovas pribaltus kaip panaudotas kojines atidavė JAV įtakai. Iš kokios okupacijos išsivadavom?

    AtsakytiPanaikinti