2020 m. rugsėjo 25 d., penktadienis

Yla lenda iš maišo: buvęs sąjūdietis demaskuoja Vytauto Landsbergio darbelius

Neseniai pasirodė labai įdomus vaizdo įrašas, kuriame buvęs sąjūdietis ir Vidaus reikalų ministerijos (VRM) darbuotojas, dabar „Drąsos kelio“ sąraše Seimo rinkimuose dalyvaujantis Arvydas Balčius kalba apie 1991 m. sausio 13 d. įvykius ir konkrečiai Vytautą Landsbergį liečiančius faktus, kurie – jei jais tikėti – iš esmės neigia oficialiąją įvykių versiją.

Kaip žinia – už labai panašų pasisakymą apie tai, kaip „aiškėja, kad savi šaudė į savus“, – prieš eilę metų buvo nuteistas tuometis Socialistinio Liaudies Fronto lyderis, o dabar, dėl tariamo „šnipinėjimo Rusijos naudai“ (o iš tiesų – viešai prieinamų duomenų rinkimų ir žurnalistinės veiklos) persekiojamas Algirdas Paleckis.

Su A. Balčiaus (atrodo, nei komunisto, nei apskritai Tarybų Sąjungos gerbėjo), kaip politinio ir visuomeninio veikėjo, pažiūromis, galima sutikti arba nesutikti. Tačiau aišku yra viena: kad jo pilietinė drąsa, atskleidžiant šitokią informaciją, nusipelno giliausios mūsų pagarbos. 

Lieka klausimas: ar tokia jo ištikimybė tiesai brangiai kainuos? Į jį, aišku, teatsakys laikas, bet kol kas galime pasidžiaugti, kad iš melo maišo vis dėlto lenda tiesos yla. Ir tai – sveikintina.

Kibirkštis

1 komentaras:

  1. Gali visko but daug blogo pridares Landsbergis is is ju galima tiketis blogiausio!

    AtsakytiPanaikinti