2019 m. gegužės 28 d., antradienis

Britų moksleiviams – privalomos pamokos apie LGBT

Oficialiai paskelbta, kad pradedant 2020 / 2021-ųjų akademiniais metais, t. y. 2020-ųjų rugsėju, Didžiosios Britanijos švietimo ministerijos nutarimu visiems pagrindinį mokslą einantiems šalies vaikams bus privalomas „santykių ir lytinio švietimo“ kursas, į kurį įeis ir mokymas vadinamųjų LGBT klausimais.

Paprasčiau tariant, 12-16 metų amžiaus moksleiviai, be kita ko, turės klausytis mokymų apie homoseksualizmą, transseksualizmą, transvestitus bei vienalytes „santuokas“, kaip visiškai normalius socialinius reiškinius, kurie turėtų būti ne šiaip toleruojami, bet tiesiog priimami, kaip neva atvirą XXI amžiaus Vakarų visuomenę puošiantys perliukai.

Lyg ir natūralu kad Britanijoje, ypač vidurio Anglijos Birmingamo mieste „iš apačių“ jau kyla tam tikras pasipriešinimas šiam sprendimui. Vietomis mokinių tėvai netgi atsisako leisti savo vaikus į tokias mokymo įstaigas, skelbdami savotiškus streikus. Visgi įdomiausias – ne pats šis faktas.

Įdomiausia – kad susiformavusio protestinio judėjimo „stuburą“, t. y. absoliučią jo dalyvių daugumą sudaro ne vietiniai, „grynakraujai“ britai, o būtent pirmos, ar netgi antros kartos imigrantai musulmonai. Tarp pačių britų, priešingai, dauguma jei ne pritaria (o tokių jau nemažai – ir vis daugėja) LGBT politikai, tai mažų mažiausiai tyli, bijodami prarasti šiltas vieteles.


Tačiau tokiomis aplinkybėmis nereikia stebėtis, nes jos visiškai atitinka pagrindinę dabar vykstančio objektyvaus istorinio proceso logiką.

Štai kadaise vakarų Romos imperija, nesugebėjusi kaip reikiant išeiti iš tada (III-V m. e. amžiais) nebeperspektyvia buvusios vergovinės visuomenės santvarkos, tiesiog supuvo iš vidaus. Išnaudotųjų provincijų sąskaita lobusiuose centruose, ypač Italijoje, labiausiai susikoncentravo visos puvusios imperijos dekadansas. Švaistūniškas gyvenimo būdas, orgijos ir seksualiniai iškrypimai tapo masiniais reiškiniais.

Lygiai tą patį iš esmės analogiškai regime dabar, XXI amžiuje klestint vartotojiškai kultūrai ir ją atliepiančiam liberalios „tolerancijos“ (t. y. bet kokių aukštesnių normų „išskydimo“ dėlei abstrakčios buržuazinės individo laisvės) kultui. Tai yra pūvančio, periferijos (neo) kolonijinių kraštų sąskaita lobstančių centrų (iš esmės – JAV, ES, Japonijos ir Australijos) imperialistinio kapitalizmo ideologijos sudedamoji dalis.

Į šią ideologiją, pavergiančią žymios vakariečių dalies protus, įeina ir vadinamasis LGBT judėjimas. Todėl natūralu, kad Britanijoje, vienoje iš pagrindinių dabarties valstybių-rentininkių, pasipriešinimas šiam reiškiniui kyla būtent iš musulmonų, t. y. iš periferinių kraštų kilusių, o todėl vakarietiškomis „vertybėmis“ mažiau užsikrėtusių gyventojų sluoksnių.

O tai, kokia ateitis laukia Vakarų civilizacijos, jos atstovams nuo jaunų dienų diegiant įvairiausių seksualinių nukrypimų normalizavimą, kaip ir tai, ar nori būti viso šito dalimi – tegul kiekvienas skaitytojas atsako pats sau.

Kibirkštis

6 komentarai:

  1. Nelabai suprantama, kokiu tikslu skleidžiama ši medžiaga. Ar negana straipsnių delfiuose ir kitose vietose?

    Ir nelabai aišku, kas siūloma: priimti islamą? greičiau perimti vadinamąją Vakarų kultūrą? Jei jau rašoma, kad: "...Tačiau tokiomis aplinkybėmis nereikia stebėtis, nes jos visiškai atitinka pagrindinę dabar vykstančio objektyvaus istorinio proceso logiką." Jeigu tai atitinka istorinio proceso "logiką", tai "Kibirkštis " skuba sėsti į traukinį?

    Panašu, kad autoriai net neatsivertė Engelso "Šeimos kilmės ..."

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Spėju, kad straipsniu skatinama susimąstyt apie pastaruoju metu vykstantį Vakarų kultūros vis didesnį išsigimimą, kuris galbūt rodo jau nebetolimą kapitalistinės santvarkos galą.
      Vadinasi, ne Islamą reik skubėt priimti, ir ne iškrypimus puoselėti, o ruoštis didžiosioms permainoms, telkiantis draugėn visiem, kuriem rūpi proletariato klasės ateitis pasaulyje, kuriame bus arba viskas (visuomenė be klasių, be apgaulės, be išnaudojimo) arba nieko (jei buržuazija, per savo godumą, spės sunaikinti sąlygas pažangesnės santvarkos iškilimui).

      Panaikinti
  2. Islamistus reikia panaudoti kovai su lgbt

    AtsakytiPanaikinti
  3. Homofobas ir socialistas yar misnomeris. Kairieji yra už lygybe visiems. Jeigu esate homofobas nevadinkite saves kairiuoju prašyčiau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Suabsurdinot lygybės sąvoką. Nežinau, kokius socialistus jūs turite galvoje, ar liberalius "socialistus" su buržuazine sąmone, kurių dabar pilna, ar komunistus (revoliucingus socialistus), kovojančius už žmonių lygybę, visų pirma, visuomeninės gamybos priemonių nuosavybės atžvilgiu, už santvarką be išnaudojimo ir vienos klasės viešpatystės kitai.
      Kova prieš bet kokių degraduojančios buržuazinės sąmonės apraiškų, kokia yra ir kūno kultas, ypatingai ryškus straipsnyje minimų įvairaus plauko iškrypėlių požymis, propagandą, prieš psichinių ir kt. sutrikimų "normalizavimą", vadinasi, prieš objektyvios tikrovės neigimą, kuriuo visuomet pasižymi reakcingos jėgos, yra visiškai pateisinama ir skatintina.
      Homofobiją laikyčiau pirmiausia emociniu dalyku. O emocijų žmogus kontroliuoti negali, jis jas tiesiog jaučia, nori to ar nenori. Ir būtent homofobija yra visiškai suprantama natūrali pasekmė sutrikimų, nukrypimų nuo gamtos taisyklių, kurių, deja, pasitaiko, brukimo, kaip normalių, aklumo lyčių natūraliam skirtingumui skatinimo, vadinasi, ideologinės kovos prieš sveiko žmogaus tapatybę. Homofobija yra visiškai suprantamas, žmogiškas, natūralus reiškinys.
      P. S. nesu straipsnio autorius.

      Panaikinti
  4. Gerai sakė Leninas. "Politikoje žmonės visuomet buvo ir visuomet bus naivios apgaudinėjimo ir apsigaudinėjimo aukos, kol jie išmoks už bet kurių dorovinių, religinių, politinių, socialinių frazių, pareiškimų, pažadų įžvelgti vienų ar kitų klasių interesus." Už visokių sukurtų sociologinių procesų kyšo anglosaksų ausys nuo hipiu iki visokių #metoo ir kito brukamo mėšlo...

    AtsakytiPanaikinti