2018 m. gruodžio 1 d., šeštadienis

Landsbergis prieš pardavėją (ir Didelis AČIŪ Angelei)

LNK savo laidoje „Yra kaip yra“ (2018 lapkričio 29 d., ~ 17:30 val.) susodino patį „nepriklausomybės kalvį“ prieš pardavėją Angelę. Landsbergių ir jų draugelių interesus atstovaujanti televizija nerado Maximose ar Rimi tinkamo oponento Angelei. O būtų daug įdomiau išgirsti įspūdžius pardavėjų iš skirtingų laikotarpių – viena apie sovietmetį, kita – apie dabartį. Viena prisimintų savo sovietinę jaunystę, o kita papasakotų apie savo jaunystę DABAR. Va tai būtų palyginimas!


O dabar – pasodino smauglį prieš pelytę ir ruošėsi pasilinksmint.

Nesulaukė! Pelytė parodė dantukus. Pardavėja Angelė pačiais paprasčiausiais žodžiais paaiškino žiūrovams, kodėl vadinamuoju sovietmečiu daugumai dirbančiųjų buvo geriau.

Ir teko abiems kapitalizmo apologetams gintis banaliu sąvokų painiojimu. Jei Angelė kalba apie valstybės užtikrinamas gyvenimo materialines ir kultūrines sąlygas, socialines garantijas, tai jos oponentai – apie bananus, dešreles, spalvingus pirkinius, ligas ir keliones į šiltus kraštus. Pateikta nuostabi Lenino posakio, –  „kiekviena virėja turi suprasti, kaip valdoma valstybė“, – iliustracija. Gaila, bet nei profesorius, nei jo palaikymo komanda supratimu Angelei neprilygo. Jei piliečiai bėga iš Lietuvos, jei neranda darbo, jei senatvė visiškai neužtikrinta, jei mokinių ir mokyklų skaičiai mažėja, tai yra akivaizdus ženklas, kad šalis valdoma blogai.

O tas idiotiškas viražas, atseit, dabar galima televizijoje kritikuoti ministrus, o tuomet – ne, sukėlė tik pašaipą. Tiek tada, tiek dabar kritikuoti ministrus televizijoje gali tik specialiai parinktos personos. Ir neliečiant santvarkos pagrindų. O tame ir slypi esmė!

Atskirai norisi paminėti žodelyčius – gavo ir davė. Angelei paminėjus, kad šeima gavo butą, kurį davė mamos fabrikas, jos „oponentai“ mėgino iš to pasityčioti. Tačiau tenka priminti, kad pats „patriarchas“ kaip gyveno, gaudamas sovietmečiu (kad ir butą Vilniaus Čiurlionio gatvėje), taip ir dabar gyvena, gaudamas buržuazinės vyriausybės duodamą išlaikymą. Drauge su Anūko, ministro pirmininko ir kitų vadinamųjų politikų ir juos aptarnaujančiųjų šeimomis.  Visas jų gerbūvis priklauso nuo to, ką jiems duoda. Skirtumas tame, kad anoji santvarka įnirtingai stengėsi duoti visiems ir prižiūrėjo, kad gautų visi. O nuo socializmo išlaisvintoje Lietuvoje, Angelės žodžiais – paprastas žmogus paliktas likimo valiai. (Nuo savęs pridursime, kad tokių žmonių - didžioji dauguma). Jei jau ką ir dera lyginti, tai tik tai, kas pasiekta tarybiniais laikais per 28 metus (nuo 1944 iki 1972 metų) ir koks Lietuvos kapitalistinis „progresas“ nuo 1990 iki 2018 metų. Įskaitant trėmimus, savižudybes, atostogų keliones ir emigraciją.

Dar kartą nuoširdus Dėkui narsiajai Angelei,

Kibirkštis

18 komentarų:

  1. Būtų ir dabar geriau kad nebūtų privilegiju kai kuriems ,dalintūsi pelnais ,istatymai galiotų visiems vienodai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu. Ji nebuvo perspėta su kuo teks susidurti. Ir atsilaikė

    AtsakytiPanaikinti
  3. žirneliai, majonezai tie dzin ir tas maistas nesvarbu tiek kiek darbas žmogui..

    AtsakytiPanaikinti
  4. perziurejau laida...Siutas tik ima, besiklausant lansbergio ir to ale verslininko...
    Lansbergis visa gyvenima buvo islaikytinis,jam visos valdzios kazka dave,o dar tyciojasi...
    pats buvo,ka ten buvo yra ir dabar rusijos agentas,nes KGBistu,buvusiu nebuna, pats tegul pabando isgyventi uz 250 pinigu...ir kokia nauda yra is to kad gali nuvaziuoti aplanjyti gimines kitoj saly? Kas cia,didziausias demokratijos privalumas?
    Siap jau esu taikus zmogus, bet pasiklausius tu veikeju, radeda rankas niezteti...
    BRUDAI!PARAZITAI!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kad jau nusisnekejo tas Lanzbergis su 2 bananais is Lenkijos
      ,kad net isjungiau TV,Kas anais laikais po uzsieni vazinejo?Saunuole Angele.

      Panaikinti
    2. As nebenoriu tusciai sneketi.tuo kraujasiurbius jau reikia rimtai naikinti

      Panaikinti
    3. Kad Landsbergis laisvai važinėjo po užsienį nors ir tėvas ir brolis buvo išbėgę į užsienį,kai kitiems nebuvo leidžiama net iki Lenkijos išvykti. Tai ar dar neaišku kas buvo Landsbergis tarybiniais laikais ir kam tarnavo,o dabar apsivertęs vaidina patriotą... Paprastas šiukšlė,o nori visų privilegijų.

      Panaikinti
  5. Landsbergio šalininkų argumentai tai faktai ištraukti iš konteksto. Pvz. 45rub. kainavo tik vyriški batai importiniai iš kap. šalių, geriausi čekiški batai kainavo 35 rub., o vietinės gamybos batai kuriuos dėvėjo dauguma kainavo apie 20 rub. ir pigiau. Dėl kainų konvertavimo į šiuos laikus, tur būt reikėtų vertinti rublio kursą dolerio rublio atžvilgiu tada ir euro atžvilgiu dolerio dabar ir gautūsi, kad kainos perskaičiuotos į dabartį būtų mažesnės. Ir išvis negalima lyginti kas buvo su dabartimi, nes visiškai neaišku kaip mes dabar gyventume, jei JAV ir Vakarų kryptinga propaganda nebūtų sugriovusi TSRS. Pažiųrėkime kaip gyvena kinai, kur išliko sena nedemokratinė valdymo Sistema, ir kaip gyvena indai, kurie pas save įgyvendino britiškąjį demokratijos modelį. Kinai veržiasi į pasaulio lyderius visomis prasmėmis, indai dar negali panaikinti masinio skurdo savo šalyje. Vieno tik nenuginčysi - tada augome, dabar nykstame, tada mums nurodinėjo kaip gyventi Maskva, dabar Briuselis, Vašingtonas. Todėl teigčiau, kad laisvė ir turi turėti savo ribas, kitaip ji virsta anarchija arba absoliučios mažumos diktatura daugumai. Kapitalizme laisvės ir tavo teisumo matas yra tavo turimas pinigų kiekies, ir jei jų labai daug, tai visai nesvarbu kaip tu juos "užsidirbai".

    AtsakytiPanaikinti
  6. jeigu įvertinti ne tik kainas , bet ir soc paslaugas gaunamas nemokamai (sanatorijos, ekskursijos ir tt), tai tam kad prilygtų dabartinis žmogus tuometiniam darbininkui su 150 rub atlyginimu , tai dabartinis turėtų uždirbti 2500 (du tūkst penkis šimtus eurų) į rankas

    AtsakytiPanaikinti
  7. Iš vienos pusės socialistinė sistema davė darbo žmogui daugiau socialinių garantijų,nemokamą gydymą,nemokamą mokslą,aprūpinimą darbu ir gyvenamuoju plotu ir pan.Iš kitos pusės ribojo ir neleido per daug iškilti ir tapti per daug turtingu. Milijonieriumi tapti žmogus kaip ir negalėjo. Dabar norintiems praturtėti yra daugiau laisvės ir daugiau galimybių,bet jei tau nepasisekė,jei suklupai,niekam neįdomu.Kapitalizme už viską reikia susimokėti ir niekam neįdomu,kaip tu gyveni.Ari už minimumą,vos galą su galu suduri,pats kaltas,nes esi nevykėlis ir lūzeris. Kapitalizmas duodą didesnę laisvę vartojimui ir patogiam gyvenimui,bet ne visiems užtenka pinigų,kad taip galėtų gyventi.Vieni skursta,kiti taškosi pinigais.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Su Landzbergiu nebėra ką kalbėti , tik į savartyną nuo vairavimo .Vienintelis Ažubalis dar kiek protauja , jog naftos fabrikėlio pardavimas buvo konservayorių klaida Lietuvos atžvilgiu.Popierinio fiziko Kubiliaus , " akademiko" Vilko teigimu , kad viską reikia parduoti .Taip "bus geriau" knyga net išleista V Landzbergio. Žinoma , kad yra geriau Landzberginiams, bet ne Lietuvai.Ir tas kurva politinis dar turi drasos man taip pamokslauti. Jegu apsiverstų valdymas , tai meškų kraštas būtų neišvengiamas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. O dabar visi gali nusipirkti tuos bananus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bananus gali nusipirkti ,bet ne visi turi už ką.

      Panaikinti
  10. Stebiuosi kiek čia "vatnikų"......
    Gal nuvažiuokit į Rusiojos kaimus, periferijas dabar pamatysit koks vaizdas būtų dabar pas mus....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kai bananų persivalgai, tai visi, kuriems bananai neaktualūs,kaip labai prastas vaisius, atrodo vatnykais.

      Panaikinti
  11. Uknown tu i Lt procincija nuvaziuok. Ir vakaru salyse rasi skurda, pvz detroitas ir eile kitu. Labai patogu nematyti akmens savo akyje ir del visu problemu kaltinti Rusoja, TSRS.

    AtsakytiPanaikinti
  12. pritariu,toli eiti nereikia, nes mūsų mažoj Lietuvėlėj daugiau skurdo ir betvarkės nei didelėj Rusijoj...

    AtsakytiPanaikinti