2018 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Medikų mitingas Vilniuje

Balandžio 26 d. Vilniuje, prie Seimo, į mitingą eilinį kartą susirinko apie 200 šimtus medikų ir juos palaikančių žmonių. Protestuotojai atsinešė plakatus, kuriose buvo skelbiami „Karalius – nuogas!..“, „Ar sveikatos apsauga valstybei – vis dar podukra?“ bei kiti šūkiai.

Mitingas surengtas reikalaujant, kad valdžia teiktų realų prioritetą sveikatos apsaugai, skirdama tam didesnį finansavimą. Taip pat siekiama, kad būtų įteisintas bazinis medikų atlyginimas, nustatytas tinkamas medikų darbo krūvis ir kt.

Vyriausybė yra paskelbusi, kad nuo gegužės 1-osios medikų atlyginimai vidutiniškai turėtų didėti 20 proc., taip pat yra įsipareigojusi, kad iki 2020 metų gydytojo vidutinė alga siektų tris vidutinius darbo užmokesčius (VDU), o slaugytojo – 1,5 VDU.

Bet medikai teigia, kad dabar žadamas algų pakėlimas yra nepakankamas ir per lėtas. Be to jie nori greitesnių pokyčių, nei žada valdžia.

Medikų sąjūdžio tarybos narys Vytautas Kasiulevičius susirinkusius į mitingą ragino „atkovoti ne tik atlyginimą, bet ir geresnę sveikatos priežiūrą pacientams“. Jis taip pat pabrėžė, kad norint tikro pagerėjimo, reikia esminių permainų.

Deja, vienintelė esminė permaina, kurios reikalauta, - tai skaidrumas visose srityse.

Į mitingą atvyko ir kai kurie politikai, tame tarpe sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, bei valstiečių“ frakcijos Seime atstovas Naglis Puteikis.

Šaltinis: SLF(m)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą