2017 m. kovo 9 d., ketvirtadienis

Už valdžiai neparankią knygą – byla ir kratos

Tokia tampa „demokratine“ vadinamos Lietuvos respublikos tikrovė: kovo 8 d. Vilniuje atlikta eilė kratų, pradedant P. Masilionio vadovaujamos „Politikos“ leidyklos patalpomis, siekiant konfiskuoti visus iki paskutinio G. Sapožnikovos knygos „Išdavystės kaina. Kaip buvo žudoma Tarybų Sąjunga ir kas nutiko tiems, kurie ją bandė gelbėti“, egzempliorius.

Šioje knygoje duodama kita, nei mums oficialiai pateikiama, perspektyva apie Perestrojką, Sąjūdį ir tragiškuosius 1991 m. sausio 13 d. įvykius; todėl jos leidėjams bandoma „kabinti“ garsųjį 170-2 BK str., draudžiantį „sovietų okupacijos ir nusikaltimų neigimą“ (Infolex), kuriuo remiantis dar 2012 m. buvo nuteistas A. Paleckis.
 
Apie kratas pirmieji paskelbė aktyvūs visuomenininkai. Kovo 9 d. prabilti ėmė ir oficioziniai žiniasklaidos kanalai: „Lietuvos rytas“ ir „15 minučių“, klijuodami įprastomis tapusias „Kremliaus propagandos“ etiketes.

Visa tai byloja apie kylančią politinių persekiojimų bangą, nukreiptą prieš tuos, kurie atsisako nusilenkti valdančiosios klikos primetamai ideologijai ir istorijos interpretacijai bei garsiai ir principingai reiškia alternatyvią poziciją. Šito šviesoje kyla natūralus klausimas turėtų iškilti klausimas, ar nėra paprasčiausia demagogija 1992 m. Konstitucijos 25 str. formaliai užtikrinama laisvė reikšti savo mintis bei įsitikinimus? 

Tačiau kaip bebūtų stengiamasi, aukščiau minėtojo leidinio užgniaužti nebepavyks nei saugumiečiams, nei prokurorams ar pastarųjų siundomiems policininkams: kaip žinia, šiandien internete paskelbtas nemokamas G. Sapožnikovos „Išdavystės kainos“ elektroninis variantas, kurį masiškai siunčiasi visi, norintys perskaityti valdžią įsiutinusią knygą.


Kibirkštis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą