2020 m. gruodžio 25 d., penktadienis

Landsbergistų valdžios kalėdinė dovana Lietuvai – narkotikų legalizavimas

Po 2020-2024 m. kadencijos Seimo rinkimų, į valdžią atėjo melsvai-vaivorykštinė landsbergistų koalicija su Ingrida Šimonyte priešakyje. Tarp šios valdžios tikslų – vadinamosios Laisvės partijos programinis siekis dekriminalizuoti lengvuosius narkotikus Lietuvoje. Ir koalicijos partneriai nesnaudžia: prieš pat 2020-ųjų žiemos šventes buvo žengtas pirmas žingsnis link šito įgyvendinimo...

„Laisvės partijai“ atstovaujanti Seimo deputatė Morgana Danielė siūlo panaikinti galiojantį Baudžiamojo kodekso straipsnį, pagal kurį už disponavimą narkotinėmis medžiagomis numatoma kriminalinė atsakomybė; anot jos, vietoje šitokių nuobaudų reikėtų įvesti faktiškai simbolinių, 20-100 eurų dydžio, piniginių baudų politiką; tuo būdu, atseit, bus išgelbėti tie jaunuoliai, kurie, šiai dienai pagaunami su narkotikais, ryšium su tuo patiria nemalonumų, kenkiančių tiek mokslų, tiek karjeros perspektyvai.

Šiai pataisai „prastumti“ reikia iš viso 3 Seimo balsavimų, iš kurių pirmasis jau įvyko gruodžio 22 d., „už“ nubalsavus 57, „prieš“ – 24 ir „susilaikius“ 20 deputatų. Įsidėmėtina, kad didžioji dalis konservatorių (su Audroniaus Ažubalio, Arvydo Pociaus ir Vilijos Aleknaitės-Abramikienės išimtimis), taipogi ir opozicine save įvardijanti LSDP nubalsavo „už“ ir kol kas panašu, kad šnekamajai įstatyminei pataisai bus leista praeiti.

Iš Lietuvos „didžiosios politikos“ veikėjų, bene vienintelis Ramūnas Karbauskis aštriau pasisakė prieš šią iniciatyvą, pridurdamas ir tai, kad naujoji valdžia siekia atšaukti 2016-2020 m. LŽVS vyriausybės priimtus prekybos alkoholiu ribojimus, nežiūrint to, kad Lietuva yra tarp pasaulio alkoholio vartojimo lyderių: paskutinioji valdžia bent mėgino kovoti su šia blogybe, tuo tarpu konservatoriai ir liberalai, panašu, tik skatina tautos apsvaigimą.

Tačiau ar šituo reikia stebėtis? Kol LŽVS vyriausybė atstovavo, vis dėlto, daugiau mažiau nacionalinio kapitalo pozicijas, visa „Užingridininkų“ kompanija gi atstovauja transnacionalinių korporacijų interesus ir siekia ne ko kito, kaip postmodernistinio projekto įgyvendinimo, į kurį būtinai įeina ir visuomenės narkotizavimas, ir priverstinės „tolerancijos“, ir vadinamųjų vienalyčių „santuokių“, ir – ekonomikos srityje – stambaus užsieninio kapitalo viešpatavimo, politika, kad tiktai šalis su jos piliečiais būtų pilnai pavergiama atitinkamoms jėgoms. Šiuo požiūriu – viskas dėsninga ir netgi natūralu.

Itin taikliai susiklosčiusią situaciją naujienų portalui „Sputnik Lietuva“ komentavo antifašistinis politikas, Lietuvos rusakalbių bendruomenės atstovas, Viačeslavas Titovas:

„Į valdžią atėjo liberalų jėgos, kurios mano, kad narkotikai yra mūsų visuomenės dalis, priklausomybė nuo narkotikų yra įprastas dalykas, kai sunaikinamos ištisos kartos. Aš nesu šių tendencijų šalininkas. Aš esu tradicinių vertybių žmogus. Manau, kad šeima, sveika karta, vaikai yra svarbiausia. Aš smerkiu narkotikų legalizavimą, manau, kad tai nepriimtina. <...> Nemanau, kad tai labai paveiks gyventojus, tačiau leis jiems išvengti atsakomybės. <...> Tai tas pats, kas su tos pačios lyties asmenų santuokomis. Kad nebūtų ateities kartų, nebūtų šeimų. Žmonės nugyvens gyvenimą ir nieko nepaliks — viskas daroma civilizacijai, tautai sunaikinti.“

Iš tiesų, šiai pozicijai galėtų paantrinti kiekvienas padorumo ir sveiko proto nepraradęs Lietuvos pilietis: gi tokia, atseit, „kalėdinė dovana“ Lietuvai iš naujosios TS-LKD, Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos vyriausybės – tai dar vienas žingsnelis regreso – socialinės degradacijos ir nacionalinės savižudybės, prasidėjusios su Perestroika, Sąjūdžiu ir įsibėgėjusios 1990 m. kovo 11 d., link. 

Bet lietuvaičiams tai tikriausiai prie širdies? Galbūt. Tik vertėtų atminti: istorija už tokias ir panašias „simpatijas“ anksčiau ar vėliau, bet pateikia ne pačias maloniausias ir, be to, ne pačias pigiausias sąskaitas...

Kibirkštis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą