2018 m. birželio 2 d., šeštadienis

Europa pripažino: „nepriklausomoje“ Lietuvoje veikė CŽV kalėjimas

Viena naujausių lietuviškos politikos sensacijų – ketvirtadienį ne kokie „vatnikai“, bet patsai Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) pripažino 2005-2006 m. mūsuose nelegaliai veikus slaptą CŽV kalėjimą, už kankinimus priteisdamas 130 tūkst. eurų kompensaciją dabar Gvantaname esančiam kaliniui. Ilgai po kilimu slėpta tema vėl išlenda į paviršių, kai ką net stebindama – nejau V. Adamkus tyčiomis tai nutylėjęs? Tuo tarpu buržuazinės Lietuvos juristai svarsto – skųsti EŽTT sprendimą, ar visgi nusileisti.

Kažko ypatingo čia nėra. Tipiškas atvejis, kuomet JAV spec. tarnybos laisvai naudojasi taip vadinamų „strateginių partnerių“, tiksliau, satelitinių valstybių, paslaugomis. Iš kitos pusės, EŽTT matomai stengiasi palaikyti „civilizuotos ir demokratiškos Europos“ regimybę. Kad toje pačioje Europoje dislokuotos didžiulės JAV karinės pajėgos, o NATO blokas iki šiolei žvangina ginklais ties Rusijos sienomis – ką bekalbėti apie puolimus prieš Libiją ir Sirijoje – tik eilinį sykį parodo, kokios iš ties fiktyvios mūsų „europiečių“ pretenzijos į demokratijos ir žmogaus teisių gynimą.

Šiame fone Lietuva, kaip ir jos valdžia, pasirodo tuo, kuo yra – paprasčiausiu žaisliuku galingųjų imperialistinių valstybių rankose. Taip, Adamkus CŽV kalėjimą slėpė. Bet ar reikia tuo stebėtis? Žiūrėkime, kas jis, iš kur jis. Kaip ir tokia Latvijos V. Freiberga, Adamkus pats tikriausiai buvo „pastatytas“, kaip JAV interesų atstovas šalyje. Nei daugiau, nei mažiau. Tai visiškai dėsninga.

Ir kuo toliau – tuo bus gražiau. Senoji LEO LT istorija, MG Baltic‘o, liberalkonservatorių ir panelės prezidentės skandalai. Iš kitos pusės – valdančiųjų atsisakymas tirti R. Karbauskio latifundijas... Niekšiškas lietuviško buržuazinio elito veidas vis ryškiau atsiskleidžia plačiajai visuomenei. Vis daugiau žmonių mato, kad karalius yra nuogas. Vadinasi, jo karaliavimas amžinai nesitęs. Jo galas artėja. Tuo ir pasidžiaukime.



Kibirkštis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą