2020 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

JAV prezidento rinkimai: kokia baigtis būtų geriausia pasauliui?

Bene opiausia pasaulinės politikos aktualija – lapkričio 3 d. prasidėjęs ir iki šiol besitęsiantis Jungtinių Valstijų prezidentinių rinkimų šou: mums prieš akis – ne šiaip Džou Baideno ir Donaldo Trampo, Demokratų ir Respublikonų partijų, bet dviejų Vakarų pasaulio valdančiųjų sluoksnių stovyklų – postmodernistinių arba (grubiai šnekant) liberastinių, su finansiniu kapitalu susirišusių, ir modernistinių arba konservatyviųjų, apie pramoninį, labiau nacionalinį kapitalą susitelkusių jėgų – tarpusavio kova.

Pas mus, Lietuvoje – tipiškoje JAV satelitinėje valstybėje – akivaizdus landsberginio elito (ir žiniasklaidos, ir politinių veikėjų) palaikymas Baidenui; tuo tarpu „patriotinė“, atseit, „nesisteminė“ opozicija, neslepia savo susižavėjimo D. Trampu.

Tačiau ir viena, ir kita pozicija neparodo tikrojo vaizdo, neatskleidžia dalyko esmės, o būtent – kad Jungtinės Valstijos, JAV-NATO-ES imperija, nepriklausomai nuo to, kas besėdėtų Baltuosiuose rūmuose, yra ir bus iš likusio pasaulio parazituojanti išnaudotoja ir agresorė. Taigi, kas tik silpnina JAV imperijos pozicijas, tas yra gerai žmonijai. Tame tarpe ir Lietuvai.

Ir šiuo požiūriu, net pilietinis karas JAV, žvelgiant platesniu, istoriniu požiūriu – būtų geras dalykas. Nors didelis klausimas, ar toksai įvyks – tuo yra pagrindo abejoti. Bet pagrindas rimtam pilietiniam konfliktui vis dėlto yra. Ir Trampo, kaip nacionalinio kapitalo atstovo, pergalė 2020 m. prezidento rinkimuose, šiuos vidinius prieštaravimus paaštrintų. Todėl – šitokiu ir tiktai šitokiu pagrindu – pastarojo laimėjimas ir būtų pageidautinas, net sveikintinas dalykas.

Apie visa tai – naujame „Kibirkšties TV“ siužete.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą