2019 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Situacija Venesueloje – amerikonų užsakytas perversmas žlugo

2019 m. balandžio 30-ąją Venesueloje regėjome antrąjį, šįkart – ginkluotą JAV imperialistų samdinio ir marionetės, neva „opozicijos lyderio“ Chuano Guaido įgyvendintą išpuolį prieš Venesuelos prezidento Nikolo Maduro valdžią, o kartu – prieš patį krašto suverenitetą, praneša žiniasklaidos portalai „Aljazeera“, „Venezuelanalysis“ ir „In Defence of Marxism“.

Neteisėtai „laikinuoju prezidentu“ apsišaukusio, o N. Maduro JAV politine marionete įvardijamo Venesuelos opozicijos lyderio Ch. Guaido iniciatyva surengti į pučą „operacija Laisvė“ peraugti turėjusius protestus buvo ne kas kita, kaip keletą mėnesių trukusių neramumų apogėjus. Anot paties Guaido, per jį turėjo būti nuversta Maduro vyriausybė, ką būtų turėjusi sekti taip vadinama kapitalistinė „laisvė“ ir „demokratizacija“. Kitaip tariant – suteikimas JAV imperialistams laisvos prieigos prie gausių ir nepaprastai vertingų Venesuelos naftos rezervų.

Tačiau esamosios Venesuelos vyriausybės atsakas į apsišaukėlio Guaido surengtą, JAV imperijos interesams (nesėkmingai) pasitarnavusį pučą sulaukė pasaulinio atgarsio. Anot Maduro, Guaido organizuotas sąmokslas ir bandymas uzurpuoti prezidento postą yra tolygus valstybės išdavimui.
N. Maduro

Aukščiau minėtų portalų teigimu, Guaido pučas („operacija Laisvė“) pranyko lyg dūmas, nepalikdamas jokių vaisių. Nes tiek Guaido, tiek jo atstovaujama „opozicija“ nesugebėjo laiku mobilizuoti saujelės Venesuelos kariuomenės dezertyrų bei ginkluotų banditų („protestuotojų“) būrių. Galiausiai Guaido liko ne tik be reputacijos ar politinės apsaugos nuo Maduro vyriausybės atsakomųjų priemonių, bet prarado ir savo išsvajotą kariauną, kuri apsišaukėlį paliko ant ledo šiam net nespėjus patenkinti savo amerikoniškų šeimininkų.

Kibirkštis

1 komentaras: