2019 m. kovo 26 d., antradienis

JAV generolas: reikia užgrobti Venesuelos naftą

Nors Venesueloje įvykdyti valstybinį perversmą (su savo marionete Guaidu) amerikonams taip ir nepavyko, o situacija pradėjo stabilizuotis – aistros dėl šios šalies likimo vis dar nerimsta. Apie tai byloja ne tik auganti tarptautinė įtampa, bet ir atviri kai kurių JAV kariškių pareiškimai.

Per vieną pagrindinių JAV konservatorių (respublikonų) propagandos kanalų „Fox News“ šį mėnesį kalbėjęs amerikiečių generolas Entonis Teita (Anthony Tata) viską pasakė atvirai. Anot jo, Donaldo Trampo administracijai reiktų labai rimtai svarstyti karinės intervencijos Venesuelon variantą, mat šios šalies lyderiai – ne tik nuožmūs „Amerikos priešai“, bet, kas be ko – šioje šalyje slypi „bene didžiausi pasaulyje naftos ištekliai“. Vadinasi – reikia šalį užpulti ir užgrobti, kad jos resursai pereitų pasaulio „demokratizatorių“ žinion.

Visame tame nebūtų nieko ypatingo, jei ne patsai E. Teitos atvirumas. Nes šiaip mėgstama postringauti apie demokratiją ir žmogaus teises, o šiuo atveju – tariamą „humanitarinę“ pagalbą. Bet štai turime atvirą deklaraciją, kuri viską parodo kuo aiškiausiai.

Tuo tarpu mūsiškė buržuazinė valdžia, kaip kad įprasta – nuolankiai šoka pagal dėdės Semo dūdelę. Ne tik panelė Dalia Grybauskaitė pripažino (kažin kieno ir kažin kaip išrinktąjį...) Guaidą „teisėtuoju“ Venesuelos prezidentu, bet dar užvakar „Delfyje“ galėjome pasiskaityti apie „sensaciją“, kad Venesueloje nutūpė Rusijai priklausantis lėktuvas. Esą čia kažkas keisto, kai pats Karakasas tą pačią dieną pranešė sulaukęs rusų kariškių. Kad Rusija, kaip ir Kinija – strateginis Venesuelos partneris, ekonomiškai suinteresuotas pastarosios atsilaikymu prieš JAV (ir jų vasalų) terorą, tai niekur neįslaptintas, viešas faktas. Kaip ir tai, kad tarp šalių vyksta visapusiškas bendradarbiavimas.

Visgi apie tikruosius jankių motyvus „laisvinti“ Venesuelą iš lietuviškosios žiniasklaidos neišgirsime nei vieno žodžio. Kaip ir apie E. Teitos viešą kvietimą užgrobti Venesuelos naftą. Kodėl? Į tai mąstantis skaitytojas teatsako sau pats.

Kibirkštis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą